Is dat wel iets voor mij?

Visualiseren, ik dacht altijd, dat werkt alleen voor anderen. Dat is een soort woewoe gedachte en dan zouden je dromen uitkomen. Ik geloofde er niks van. Dat was voor zweverige mensen, niet voor mensen die met hun beide benen op de grond staan of nuchtere mensen zoals ik. Maar toch, ik had een lang gekoesterde droom en die zat in mijn hoofd en ik dacht, dat is een mooie droom en dat blijft het. Dat ik hem zou kunnen waarmaken daar geloofde ik niet echt. Dat is weggelegd voor hele succesvolle mensen met strategie en heel veel geld en hele grote babbels. Allemaal dingen die ik niet heb. Dus ik liet het zo en ging braaf elke dag naar mijn saaie baan.

Maak dat plan

Tot ik voor de zoveelste keer met zoveel passie sprak met mijn kinderen. Ik weet nog goed waar dat was, in de auto op de parkeerplaats na een dagje strand. Ik vertelde hen weer: ‘een gaaf historisch huis in Frankrijk verbouwen en dan gasten ontvangen en die in de watten leggen. Met rust en inspiratie en een prachtig zwembad met mozaïekjes.’ Mijn dochter draaide zich naar mij toe, keek mij met serieuze grote ogen aan en zei: ‘Mam, dòe dat dan gewoon. Maak het plan. En voer je plan uit.’ Simpel eigenlijk als ik zo terugdenk. Ik deed het. Ik maakte alles wat ik in mijn hoofd had visueel. Met een business plan, met verschillende moodboards, ik schreef al mijn ideeën in schriftjes, keer op keer op keer. Mijn droom werd steeds reëler en ik ondernam stappen in die richting. Kleine stapjes, er kwamen kansen op mijn pad, sommige kansen zag ik niet, sommigen drukte ik weg, (mijn hoofd zei: dat kàn niet hoor). Maar toch, ik bleef doorgaan. 

Het Roer Om

Steeds vaker kwamen er momenten die mij in de richting van mijn droom duwden. Angst kwam ook voorbij, maar laat me er niet (meer) door leiden. Onlangs weer een moodboard gemaakt met mijn vriend. Wij gaan samen het Franse avontuur aan. Ook hij kwam op mijn pad, en we werden verliefd (leuk he;) We hebben ons pad uitgestippeld, of het precies zo gaat lopen dat laten we los. 

En ineens werd ik gisteren gebeld door HET ROER OM. Een leuk gesprek met de redactrice en wie weet komt ons verhaal op TV. Tot die tijd kun je ons gewoon volgen via Instagram. Ik zal ons avontuur zoveel mogelijk visueel maken.

Jouw pad is er al

Dus, het kan echt, jouw pad is er al, je moet hem alleen beginnen te bewandelen.

Heb jij ook een diep gekoesterde wens en wil je hem concreet maken? Ik wil je graag helpen, vraag een gesprek aan via het contactformulier en dan gaan we kijken wat ik voor je kan doen.

Pin It on Pinterest