Ik sprak mijn klant Marleen: ze wilde altijd al een eigen bedrijf. Ze weet zeker dat ze het kan. “Waarom doe je het dan niet?”, vraag ik haar. “Omdat ik niet weet met welk idee ik aan de slag moet.”

Door de chaos in haar hoofd weet ze niet wat moet doen. Ze heeft het te druk met haar huidige baan, ze kan niet zomaar stoppen, de kinderen moeten nog studeren en er moet brood op de plank. Zo volgt het ene excuus na het andere en doe ze het toch maar niet.

 

Geld verdienen met je creativiteit

Hoe, wat, wanneer en waar? Dat was me een aantal jaar geleden nog helemaal niet duidelijk. Dus begon ik gewoon. 

De allereerste stap in het ondernemerschap stap was B&B eigenaren in Frankrijk helpen meer bekendheid te krijgen om hun accommodaties te verkopen en Nederlanders te introduceren bij het mooie landschap en eeuwenoude dorpjes en historie van Le Gers in Zuid-Frankrijk.  

Verder heb ik huidverzorgingsproducten verkocht, een online gastronomische winkel gehad, waar ik delicatessen uit Zuid-Frankrijk verkocht en proeverijen organiseerde.  

En een voedingsconsulente praktijk. Naast deze ondernemingen had ik een vaste baan. 

Voor een onderneming heb je nodig:

Een droom.

Een verlangen.

Investering.

Tijd.

Energie.

Inspiratie.

Als je deze punten helder hebt, komen er mensen/gebeurtenissen op je pad die ervoor zorgen dat je verder komt.

Het geheim om een eigen onderneming te starten is:

Stap 1: begin.

Stap 2: je zegt dat je zoveel ideeën hebt, schrijf ze op. Allemaal. Maak daarna een top 10 van je beste ideeën en daarna een top 3.

Stap 3: werk je top 3 beste ideeën helemaal uit. Stel lange en korte termijn doelen. Verdeel onder in subdoelen.

Stap 4: door alles uit te werken kom je er vanzelf achter wat je het leukste vindt om te doen en wat in jouw ogen de grootste kans van slagen heeft.

Stap 5: deze voorgaande stappen kun je gewoon naast je huidige baan doen. Je hoeft dus niet eerst je vaste baan op te zeggen en dan voor jezelf beginnen. Doe het eerst naast elkaar.

Van dromen naar doen

Als jij ervan droomt je eigen onderneming op te zetten dan help ik je graag. Alles wat ik in de jaren heb geleerd, alle valkuilen, alle inspiratie en tips, ik deel ze met je. Stap voor stap gaat je onderneming vorm krijgen. Je gaat geld verdienen met je passie, je talent, je kernwaarden. 

Wil jij doen waar je van houdt?

Vraag een gesprek met mij aan om zelf een retreat te organiseren Dan gaan we samen aan de slag.

Wil je liever samen met een leuke groep ondernemende dames op reis?

Ga dan mee met het Aruba Retreat  Kom gedurende dit geheel verzorgde Retreat helemaal tot jezelf. Op het Caribische eiland met haar mooie stranden met kristalhelder water. De lome warme wind brengt je in een rustige stemming. Laat je verrassen door alles wat we gaan doen en geniet van de vrije en rustige uurtjes op het strand of aan het zwembad.

Wil je eerst eens op een andere manier van gedachten wisselen? Ik ga graag met je in gesprek.
Vraag hier een gratis informatiegesprek aan.