Vandaag zit ik er niet in

Vannacht voelde ik echt weerstand. Keek steeds op mijn bankrekening en dacht, hoe ga ik het allemaal doen? Het ‘wat als, wat als, wat als’ liedje kwam opzetten en er kwam een heel koor bij. En zongen heel hard in mijn hoofd: WAT AAAAALS!!  ‘Wat denk je wel niet, hoe denk je dat te gaan doen dan, en je kinderen dan, en je geld, je bent niet goed wijs tralalalalaaaa.’’ Dat soort dingen.

Ik hou van schrijven

ik wil het al jaren doen maar ik doe het steeds maar niet. Wie gaat dat dan lezen, er is toch niemand geïnteresseerd in jou leven en wat jij gaat doen? Ik kan mezelf heel goed in de knoop denken. Ijsberend loop ik rondjes in mijn kantoor, ik kijk uit het raam in de hoop inspiratie te vinden voor mijn eerste Frankrijk reisblog. Beneden bij mijn appartement ligt een parkeerplaats en meerdere supermarkten. Veel te zien. Echt een spektakel soms. Mensen die elkaar afsnijden met de auto of invalide plekken in beslag nemen of gewoon voor de deur gaan staan met de auto en dan rolt er een vrouwtje uit met meerdere boodschappen tassen en de man gaat dan àltijd voor de deur wachten. Dat er ook andere mensen langs willen met karretje of auto’s dat maakt hem niet uit. Stoïcijns kijkt hij voor zich uit en doet alsof hij het niet merkt. Boze blikken deren hem niet, hij steekt zijn kin naar voren, dit is zijn plek en zijn recht. 

Ik bel mijn dochter op

En zeg haar dat ik niet in de Flow zit. ‘Schrijf dát dan op mam’. Zegt ze. ‘Als je schrijft kom je vanzelf weer in de flow, let maar op.’Ze heeft gelijk. Ik begin te typen en de weerstand en spanning verdwijnt langzaam uit mijn lichaam, eindelijk staat mijn eerste blogje op papier. Heel simpel eigenlijk.

Frans avontuur

Ik schrijf vanaf vandaag over mijn (ons) Franse avontuur via deze blog. Leuk als je meeleest. Over 2 maanden vertrekken mijn vriend Mark en ik. Wij hebben elkaar 1 jaar geleden ontmoet en werden verliefd. Ik had al plannen om naar Frankrijk te gaan en… hij wilde mee! Het avontuur aangaan samen met mij. Het is spannend en leuk tegelijk want ik heb na mijn scheiding niet meer samengewoond met een man. Wel een Lat relatie. Dus, nu zitten we in de voorbereidingen van de reis. We gaan eerst een huis huren in de Gers en vanuit daar de projecten bekijken die interessant kunnen zijn voor ons vakantie Resort.  Dus yes, mijn flow is weer terug, beginnen met schrijven en zeggen wat je op dat moment tegenhoudt help echt. Pin It on Pinterest