“Mam, wat eten we? Mam, sorry van die witte handdoek die ik mee had naar de kanovijver. Hij is nu groen met zwart. Mam, wat vind je van mijn outfit? Kun je die rode broek nog even wassen? Mam, je moet morgen bij school komen, ze willen met je praten. Schat, houd die dag even vrij want dan gaan we naar (vul maar in). Zeg, denk je aan project zus en deadline zo?”

Het allerleukste

Moeder zijn is het allerleukste wat er is, maar het kan ook enorm zwaar zijn. Vrouwen hebben een hoog verantwoordelijkheidsgevoel. En nemen vaak automatisch de zorgtaken op zich. Ze willen dat het gezellig is thuis. Dat kind, man en zelfs hond het goed hebben. Ergens onderaan zetten ze zichzelf neer. Want ja, zegt ze, “‘als mijn kinderen het leuk hebben, dan heb ik het ook leuk.”

De lat ligt hoog

Moeders zijn vaak perfectionistisch. Willen graag dat hun vriendinnen zien dat ze het zo goed voor elkaar hebben. De lat leggen ze heel hoog voor zichzelf.

Het huis perfect aan kant, kinderen perfect in de kleren, je onderneming of functie wordt perfect uitgeoefend. 

Omdat je perfectionistisch bent geef je meer en loop je altijd een stapje harder. Totdat je jezelf voorbijloopt. De signalen van je lichaam negeer je want je bent flink. Je bent geen zeur en gaat door. Hup nog een pijnstiller erin en gaan met die banaan. Je raakt steeds vaker geïrriteerd, bent helemaal niet meer zo’n leuke moeder. En geen leuke partner. Hij/zij kan niets goed meer doen. Keelpijn, oorpijn, rugpijn, hoofdpijn, alles wordt genegeerd, totdat op een dag bam. Het gaat niet meer. Opperdepop. 

Waarom is het belangrijk je perfectionisme los te laten?

Het maakt je ongelukkig.

Het werkt stressverhogend.

Je wordt er moe van.

Je richt je aandacht steeds op wat je tekortschiet.

Het stellen van hoge eisen is een belemmerende overtuiging.

Hoe kun je het dan loslaten?

Neem jezelf minder serieus.

Accepteer dat fouten maken menselijk is. De les die je ervan leert is veel waardevoller.

Je kunt niets onder controle krijgen, want het loopt vaak toch anders dan je had gedacht. Dus laat los en heb vertrouwen.

Voel, waar gaat het nu echt om in het leven. Leef naar wat echt belangrijk is.

Humor, lach om jezelf. Wat was je allerlaatste blunder?

Pauze

Plan minimaal 1 keer in de 2 maanden een PAUZE voor jezelf in. Ga lekker mee naar zee en waai uit. Laat je inspireren door het programma en ervaar hoe je ervoor kan zorgen dat je met extra energie en motivatie naar huis gaat.

Wil je meer weten wat de One Day Beach Retreat betekent voor jezelf, maar ook voor je gezinsleven/bedrijf/onderneming/carrière? En hoe je met meer rust efficiënter werkt zonder dat je jezelf voorbijloopt?

Lees er meer over en boek jouw dag aan zee:

Wil je eerst eens op een andere manier van gedachten wisselen? Ik ga graag met je in gesprek.
Vraag hier een gratis informatiegesprek aan.