Onderbewust

Je grootste verlangens en dromen liggen opgeborgen in je onderbewuste. Je onderbewuste heet niet voor niets onder-bewust, je kunt er niet zomaar bij. Om daar bij te komen moet je stil worden. Voor een langere tijd. Daar bedoel ik niet mee dat je dan stopt met praten maar dat je vaker de stilte opzoekt. Dat kun je doen met verschillende mogelijkheden.

Mogelijkheden

  • Meditatie. Daar hoef je niet ingewikkeld over te doen. Je denkt misschien aan monniken die urenlang op een kleedje zitten. Dat hoeft zeker niet. Je kunt al beginnen met elke ochtend 5 minuten in je bed zitten, rechtop met een kussen in je rug, ogen dicht en stil zijn. Elke week doe je er dan een minuut bij. Je zult zien dat jezelf gaat horen van binnen uit. Er zijn veel begeleide meditaties te vinden op het internet. Kies er een en probeer het uit.
  • Een natuurwandeling. Er zijn veel mooie wandelroutes te vinden in NL met een goede bewegwijzering. Handig voor mensen zonder richtingsgevoel;) Wandel alleen. En wandel mindful. dat betekend dat je met je gedachte aanwezig bent in het nu. Kijk naar de boom, bloem, het water, en insect, wat je ook maar tegenkomt. Het is ontzettend rustgevend en je creatieve gedachten komen vanzelf opzetten.
  • Schrijven. Schrijf elke dag (in een mooi schriftje) minimaal 10 punten waar je nieuwsgierig naar bent en 10 punten waar je van houdt. Doe dat 20 dagen lang. Je zult merken dat er van alles bij je gaat boven borrelen.
  • Een retreat. Een reis waarin je helemaal met jezelf bent. Een retreat reis doe je daarom alleen. Je ontmoet op zo’n reis natuurlijk ook hele leuke mensen. Je  komt als een ander mens weer thuis. Rustiger en intens blij en tevreden. Je ontmoet je diepste zelf. Het ligt er natuurlijk aan wat voor Retreat je kiest. Er zijn veel verschillende soorten zoals: Zelfontwikkeling-, Schrijvers-, Schilder-, Kook-, Yoga-, Wandel- Retreats. Allemaal om dichterbij jezelf te komen.

Aruba Retreat

Ik heb een aantal retreats georganiseerd in Spanje. Deze keer staat er een Retreat gepland voor november 2022 op Aruba. Wil jij dat ook eens meemaken? Je kunt contact opnemen voor meer informatie.

Dromen waarmaken

Wil jij je grootste droom vinden en hem uit laten komen? Met de training ‘Vind je droom en maak hem waar’ ga je je diepste verlangen vinden en krijg je de stappen die je nodig hebt om je droom waar te maken. De stappen die ik ook heb gezet om te komen waar ik nu ben. En dat is fabulous!

Pin It on Pinterest