Heb je het gevoel dat je op een kruispunt in je relatie staat? Omdat je voelt dat je op deze manier niet verder wilt? In deze blog geef ik je een aantal tips die je kunnen helpen om je relatie te verbeteren.

Communiceer

Uit onderzoek blijkt dat veel relaties ‘gered’ kunnen worden door beter communicatie. ECHT praten met de persoon waarvan je houdt is niet zo makkelijk blijkt uit de praktijk. Vaak denken we, ‘dat snap hij/zij toch wel, dat ziet hij/zij toch wel. Nou nee dus.

VRAAG het de ander. Alleen als je het vraagt, dan weet je het. Toch vinden wij het lastig om zomaar een kwestie te vragen die je hoog zit.

Begin nu

Achteraf was het voor mijn ex partner en mij al te laat. We hadden veel te weinig tijd samen doorgebracht en daardoor spraken we niet meer dezelfde ‘taal’. Carrière, reizen, onregelmatige tijden en vrijblijvende afspraken met elkaar, dat werkte niet.

We probeerden het nog op een typisch gezellig, romantisch Frans terras in de maand juli. We dronken een cocktail en staarden voor ons uit. Mensen om ons heen hadden plezier, dronken en aten en er werd gedanst op het terras. We hadden bedacht dat we moesten praten… maar het lukte niet meer.  Aan alles merkte ik dat ons huwelijk voorbij was. Lichaamstaal, interesse, gesprekken.

Hoe doe je dat dan?

Echt communiceren zonder dat het te pijnlijk wordt en dat het WEL werkt.
Prik samen een datum om iets leuks te doen. Quality time is helend voor een relatie. Plan de tijd voor elkaar regelmatig in. Minimaal 1x per maand. Je kunt een hapje gaan eten maar je kunt ook eens iets anders dan anders gaan DOEN.

Een lange wandeling op een plek waar jullie nog nooit geweest zijn.

Boek een workshop

Bezoek een leuke stad

Neem een proefles tennis

Wijnproeven

Een fietstocht

Wadlopen

Een schilderij maken

Het maakt niet zoveel uit wat. Terwijl je samen iets aan het doen bent praat je makkelijker. Is het gesprek luchtiger en minder beladen. 

Hoe begin je met het punt dat je wilt bespreken.

Spreek vanuit jezelf. Bespreek de feiten en laat je emoties erbuiten, dan kan de ander jou punt rustig verwerken en zijn of haar kant vertellen. Breng zaken ter sprake die je graag anders zou willen en ook wat je zelf wilt gaan doen om het te verbeteren.

Ga voor jezelf weer eens na: waar ben je bij de ander op gevallen, wat vond je toen zo leuk aan hem/haar. 

In plaats van te ‘zeuren’ over de ander, stel jezelf eens de vraag: waarom ben je bij hem/haar. Wees eens heel eerlijk naar jezelf.

En alles wat je van de ander verlangt, ben je dat zelf ook?

Wees kritisch naar jezelf, ben je zelf wel de ideale partner? Of moet jouw partner je ‘beter’ maken, een goed gevoel geven.

Zorg eerst dat je zelf de ideale partner bent. 

Hoe doe je dat?

Door je eigen passie te vinden en daar goed in te worden. Als jij doet waar je van houdt, dan is dat heel aantrekkelijk voor de ander. Je ogen gaan stralen.

Hoe denk jij dat je je voelt als jij doet waar je van houdt? Schrijf dat eens voor jezelf op. Hoe denk je dat je omgeving reageert als jij gelukkig bent omdat je doet waar je van houdt? Vraag het ze. Ik weet zeker dat ze blij voor je zullen zijn.

Hoe vind je je passie vraag je je misschien af.

Het is een onderdeel van het programma in de Spanje retreat. Door de rust die je daar ervaart komt er ruimte in je brein. Dan komt de creativiteit vanzelf boven ‘borrelen’. Het zorgt ervoor dat je jezelf weer aantrekkelijk en interessant vindt. En als je thuiskomt ervaart je omgeving dat ook.

Wil je een boost voor je relatie…

Neem dan een paar dagen tijd voor jezelf. In Spanje vallen puzzelstukjes op zijn plek. Nieuwsgierig naar jouw passie en creativiteit, ga gezellig mee. Ik verheug mij om jou als gast in Spanje te ontvangen en in de watten te leggen. Vind jij ook dat je dat hebt verdiend?

Via de button kun je er meer over lezen en je plekje reserveren.

Wil je eerst eens op een andere manier van gedachten wisselen? Ik ga graag met je in gesprek.
Vraag hier een gratis informatiegesprek aan.