‘Say yes to new adventures’

over Michèle

Over mij

Een interessant proces

Door werk, gezin, school, relatieperikelen, vriendinnen, ambities, omgeving en mijn eigen idee over hoe ik mijn leven zou moeten leven. Ik raakte door de jaren heen steeds verder van mezelf verwijderd. Ik had al zo lang een droom: een prachtig huis in Zuid-Frankrijk. Daar een luxe lodge van maken, oude materialen oppoetsen, laten repareren en de ziel terugbrengen in historisch huis. De invloeden die ik heb opgedaan van de landen waar ik heb gewoond laten terugkomen in het huis. Invloeden uit Nigeria, Iran, Maleisië, Thailand, Duitsland, Frankrijk. Het zijn landen die in mijn hart zitten. Ik ben er geboren, heb er op school gezeten, vriendjes gemaakt, afscheid genomen, opgegroeid, die culturen zitten in mij.

Doordat ik zelfstandig ondernemer werd ben ik mezelf ook echt tegengekomen. Een interessant proces. Des te verder ik kwam, des te authentieker ik werd. En er was geen weg meer terug. Ik ben mijn bedrijf geworden. Ben mijn droom gaan leven. Gewoon door het te doen. Stap voor stap. Heel ongemakkelijk op sommige momenten. Mijn ervaring is, des te moeilijker de stap des te waardevoller en en des te verder ik kom.

Humor en zelfreflectie

Humor en zelfreflectie

Mezelf toestemming gegeven om te zijn wie ik ben, rustig, kalm, vriendelijk, open. Dat is de rode draad tijdens mijn retraites. Ik zie dat terug in de deelnemers, hun blik is open. Ze zijn in hun nopjes. Humor komt tevoorschijn, zelfreflectie.
In het buitenland staan mijn zintuigen wijd open. Ik ruik, voel, proef, zie, hoor alles intenser. Even terugtrekken uit mijn ‘normale’ omgeving’ en ritme. Alleen met mezelf. Dan komen ware antwoorden boven. Van binnen naar buiten.

Michele Hecker Retreats is mijn bedrijf

how it happened

Het heeft even geduurd totdat het de huidige vorm had. Ook ik had even nodig om echt tot mijn kern te komen. Deed altijd wat ik ‘hoorde’ te doen. Het is mijn drijfveer om ervoor te zorgen dat je niks te kort komt tijdens jouw reis. Dat je de ruimte krijgt om te ontspannen en te genieten van wat er op dat moment is. Ik heb toerisme en hogere hotelschool gedaan. Beide opleidingen vond ik fantastisch en het paste echt bij mij. De stages, de uitwisselingen naar het buitenland en de talen die ik heb geleerd maakten mij trots en blij. Toch ben ik op de een of andere manier beland in banen zoals een accountantskantoor, een Japanse auto-onderdelen fabrikant, een marketingbureau, een folie fabrikant en een staalproducent.

Hoe dan? Tja, het leven loopt vaak anders dan we hadden bedacht en zekerheid, vast contract, mooi salaris waren belangrijk in mijn ogen. En begrijp me niet verkeerd, na mijn scheiding moest de hypotheek ook betaald worden om het kacheltje te laten branden. Maar elke 2 jaar veranderde ik weer van baan want ik verveelde mij ontzettend. Ik had meer een bore-out dan een burn-out. Dit wilde ik niet tot aan mijn pensioen. Ik wilde NU leven en niet straks. Maar hoe? Door stapjes te nemen, richting mijn droom en gevoel. En nu, nog geen 2 jaar later ben ik hier. Ik organiseer retraites in het buitenland om zo mensen te laten genieten, in de watten te leggen. Nu doe wat ik het allerliefste doe. Hoe cool is dat.

creativiteit

eindelijk mijn creativiteit gebruiken

Ik breng mijn dag door met het schrijven en ontwikkelen van ideeën voor nieuwe retraites. Daarnaast maak ik het plan om mijn droomplek in Zuid-Frankrijk te realiseren. Mensen kan ontvangen voor rust, heerlijk eten, wijnproeven en hun creativiteit weer op gang krijgen. Het huis komt er, de plannen liggen klaar, het investeringsplan kan worden uitgevoerd. Mijn streven is dat ik het huis over 2 jaar klaar heb om de eerste gasten te ontvangen. Tot die tijd organiseer ik natuurlijk gewoon retraites in Spanje of een ander locatie in Frankrijk. Wil je weten hoe ik het ga doen? Volg mij op Instagram of Facebook. Daar deel ik zoveel mogelijk mijn stappen.

Wil je weten hoe ik mijn bedrijf heb opgezet en hoe ik je kan inspireren jouw droom waar te maken? Met een 1 op 1 dag of dagdeel gaan we samen aan de slag. Dan nemen we jouw bedrijf onder de loep en gaan we kijken hoe het een boost kunnen geven.

Ik weet hoe het is om vast te zitten in een patroon. Te doen hoe het hoort. Naar je werk gaan, rekeningen betalen, toeleven naar de vakanties en daarna weer in je vaste ritme. Want zo hoort t toch? Jemig wat vond ik dat saai. Tot laatste dieptepunt: ik had een droom, maar ging toch solliciteren naar goedbetaalde baan, perfecte arbeidsvoorwaarden en daar zat ik dan. Het werk paste totaal niet bij me. Waarom deed ik dat. Diepbedroefd zat ik aan dat bureau met 3 schermen excel sheets voor me. Help?! 

time for change

Tijd voor rigoureuze verandering. Ik schreef me in voor een training, een flinke investering in mezelf en volgde stap voor stap mijn nieuw ingeslagen weg. Een onzeker pad zonder ideale arbeidsomstandigheden maar het was wel mijn pad. Ik vond het spannend en tegelijkertijd was ik heel blij. Een nieuw avontuur. Elke dag benieuwd wat er nu weer naar me toe komt. Verrassend, verfrissend en vernieuwend en daar was ik zo aan toe. 

let’s go!

Meer weten?

Geef jezelf een mooi cadeau en ga mee op reis!

Vraag de brochure over de komende retraites vrijblijvend aan.

Vraag een gratis skypegesprek aan.